Synskadade skylt

Varje person ska få tillgång till statliga byggnader, utbildningsanstalter, rekreationsställen samt kollektivtrafiksystem enligt den rådande lagstiftningen.

 

Men det finns ingen regel att ha en skylt sittandes, du borde tänka på de som har ett handikapp, eller för att ge information till de synskadade. Du kan ta bort tillgänglighetsbarriärer för dina synskadade kunder genom punktskrift. Braille-tecken ger information med användning av upphöjda bokstäver och symboler.

Dessa upptagna bokstäver och symboler är utformade speciellt, så att synskadade kan få tillgång till information. Konstruktionen stöder användningen av en skarp kontrast mellan färgen på förgrunden och bakgrunden. Ett exempel kan göras av en vit text eller symbol, som placeras på en kunglig blå bakgrund samt skriven med punktskrift under.

Symboler eller texter kan utformas för att höjas från skyltens yta. Detta ger användarna en fördel att spåra ut konturerna med sina fingrar. Tecken kan också inkludera braille, som hjälper de synskadade att läsa, samt förstå instruktioner eller information så att denne lätt kan hitta.

Synskadade skylt

Synskadede människor runt om i världen som är beroende av punktskrift i sitt dagliga liv. De är beroende av taktila tecken dagligen, för att navigera fritt kring byggnader och offentliga lokaler. Tecknen hjälper dem att vara oberoende och navigera utan att vara beroende av någon person ledsagare som går med dem.

Men det finns olika tecken, som bara inte hjälper de blinda. Människor, som inte förstår ett språk, kan använda dessa tecken för att röra sig fritt och förstå vart det finns toaletter eller nödutgångar. Idag är braille och taktila tecken väldigt populär, eftersom människor tar initiativ till att hjälpa de synskadade att vara mer oberoende. Tecknen är populära i både offentliga och kommersiella lokaler. Men det här initiativet är inte bara för att människor vill hjälpa, de blir medvetna om de svårigheter som synskadade möter i sin vardag. När du får en uppgift att titta på den obligatoriska skylten av ditt företag, bör du överväga att använda braille. Men du bör följa normerna med funktionshinder, när du överväger punktskrift för ditt företag. Helst bör du kontakta ett företag som är aktuellt med de senaste reglerna för att bäst hjälpa de med en synskada. De kan hjälpa dig att få de bästa anpassade tecknen för ditt företag så att alla med synskada kan läsa texten och att det inte blir missförstånd. Du bör välja ett företag som ger dig det alternativet att välja från trä, inristade, inramade skyltar. Företaget bör erbjuda dig möjlighet att välja bland olika färger. Slutligen bör du välja ett företag som är förhand informerar om sina priser.

 

Dessa skyltar gör ju framförallt att de synskadade inte känner sig diskriminerade samt får en större frihet. De har ju inte valt att födas med detta handikappet, det är en viktig bit att de skall klara sig själva i samhället. Sedan blir det ju goodwill för företaget det blir en image att här är alla välkomna samt att det kan öka försäljningen då man når alla grupper i samhället. Så varför inte köpa en skylt av oss på taktila skyltar och boosta ditt företag samt eran image.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *