Taktila skyltar i det offentliga rummet

Är du ägare eller på annat sätt ansvarig för ett offentligt rum? Det kan vara en butik, en restaurang eller hyreshus. Då är du skyldig att sätta upp skyltar på olika platser.  Det kan bli väldigt dyrt om man bryter mot lagar och regler och det kan dessutom vara svårt att hålla reda på vilka regler som gäller. När du väl klurat ut vilka skyltar du är skyldig att sätta upp (utrymningsvägar, toaletter, information) är det bara att beställa och skruva upp.

Eller? Nja, så enkelt är det inte.

Det finns en mängd regler som bestämmer hur dessa skyltar ska vara utformade för att vara anpassade till synskadade eller blinda.

Skyltarna ska ha en viss kontrastnivå i färgerna och på en del platser är du skyldig att skriva med upphöjda bokstäver och punktskrift. Då börjar vi plötsligt prata pengar. Det är dyrt att tillverka plåtskyltar med punktskrift eftersom det finns krav på exakta mått i form av hur mycket upphöjd varje punkt ska vara samt att den ska vara formad som en facett så att den blir rundad men inte vass.

Vi tillverkar alla sorters plastskyltar med upphöjda symboler och upphöjd text i exakt rätt tjocklek och med valfri kontrast. Vi låter sedan vår robot placera ut perfekt formade plast facetter som bildar den punktskrift som önskas. Resultatet blir en mjuk och behaglig skylt som lätt kan läsas taktilt. Eftersom plast är ett billigt material och allt sker automatiskt blir skyltarna överkomliga i pris. Dessutom är de lätta att sätta upp med skruv eller självhäftande tejp. Plast är också ett mycket tåligt material så våra skyltar har lång hållbarhet. Eftersom vi har koll på alla regler åt dig behöver du bara berätta för oss vad du vill att skylten ska innehålla för t ex och symboler och sedan fixar vi resten. Du får snabbt och enkelt en skyllt som uppfyller alla krav och riktlinjer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *