Använda plast för taktila skyltar

Om du letar efter den perfekta kombinationen av regler, estetik och kostnadseffektivitet i skyltar, bör du överväga plastpärlor. Dessa är tecken som görs med plastplåtar som sedan graveras med de mönster som du väljer eller skapar. Dessa är också lätta att anpassa för att bli kompatibla med taktila-regler eftersom de finns i många olika färger som kan möta den kontrastprocent som krävs för dessa tecken.

Vilka andra tillgänglihetsregler tecken måste följa och vad som gör plast till ett bra material att använda för att skapa de funktioner som behövs för tillgänglighetsanpassning? Här är några av de nödvändiga funktionerna som ADA tecken på:

Braille-översättningar – Braille-prickar läggs till tecken med hjälp av det som kallas rasteringsteknik.Tidigare tillsattes dessa prickar med hjälp av gravyr, med prickarna markerade i plastsubstratet med samma markeringsmetod som användes för att skapa de andra tecknen på skylten. Eftersom de reviderade ADA-riktlinjerna har kommit ut, med specifika anvisningar att statliga braillepinnar måste ha en rund och jämn kupoliknande topp, blev rasteringsmetoden normen när det gällde att lägga till punktskrift. Gravering blev den metod som användes för att skapa de hål som behövdes för att hålla pärlorna som används i dessa braille översättningar.

Upphöjda tecken – tecken på ADA-tecken som används för att markera dörrar måste höjas och av goda skäl. Detta beror på att samma tecken måste användas av personer med synskada, och de upphöjda tecknen är där för att de ska kunna pröva vad som står på tecknet med hjälp av fingertopparna. Dessa upphöjda tecken läggs till dessa tecken även när braille översättningar är närvarande eftersom inte alla faktiskt kan läsa punktskrift. Vissa människor förlorar sin syn på senare tid och har svårt att lära sig braille, varför dessa upplysta tecken är mycket användbara för dem.

70% färgkontrast – medan denna färgkontrastregel inte har något med gravyr att göra, är det fortfarande lätt att göra med plastskyltar, eftersom plastsubstrat finns i många olika färger som enkelt kan matchas för korrekta kontrastprocenter. Dessa är vanligtvis limmade ihop och graveras sedan för att skapa de upphöjda och försänkta delarna av tecknet i rätt färg. Denna färgkontrast är nödvändig för att göra tecknen lättare att läsa från vilket avstånd som helst.

Bortsett från dessa är plastskyltar också lätta, vilket ger dig många monteringsalternativ att välja mellan. Plastskyltar är också billigare än andra skyltar gjorda med andra material, men är fortfarande mycket slitstarka vilket gör dem kostnadseffektiva.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *